Prva sveta pričest

 

Ena i Leo Knežević te Matija Kozina primili su u nedjelju, 14. svibnja 2023. godine, u crkvi sv. Bonaventure u Visokom sakrament prve svete pričesti. Prvopričesnike je kroz prethodnu vjeronaučnu godinu pripremala s. Radmila Ilinović, SSF.

 

Svečano euharistijsko slavlje u 11.00 sati predslavio je fra Zvonko Benković, uz koncelebraciju fra Franje Radmana, gvardijana Franjevačkog samostana, i fra Stipe Alandžaka, ravnatelja Franjevačke klasične gimnazije. Liturgijsko pjevanje animirali su, pod vodstvom s. Ružice Marijić, štićenici Ustanove za prihvat i odgoj djece „Mala škola“ iz Vareša.

 

Troje prvopričesnika okupilo je u samostanskoj crkvi veliki broj vjernika koji su došli podržati hrabri korak mališana. Oni su s vjeroučiteljicom i uz roditelje pripremili prigodne recitacije, prinos darova, a čitali su i molitvu vjernika. Fra Zvonko je dirljivom propovijedi potaknuo prvopričesnike, ali i sve nazočne u crkvi, da hrabro hode putem Božjim te se brinu za svoje najmilije.

 

Na koncu svete mise pozdrave je uputio gvardijan fra Franjo. Čestitao je prvopričesnicima, zahvalio svima za pripremu toga svečanoga dana te pozvao na kratko druženje i zakusku u samostanskom dvorištu.

 

Više fotografija možete pogledati na Franciscan Peace Home.

 

fsv.ba